Echografie van het bewegingsapparaat

Wat heeft Echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) te bieden?

Musculoskeletal ultrasound biedt een methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor u als patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, waar MRI en röntgenbeelden alleen stilstaande beelden opleveren. Tijdens een ultrasound onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke hij ziet. Welke diagnose kan onder andere gesteld worden?

 

Wat is de toegevoegde waarde in de praktijk?
Het gebruik van diagnostische ultrasound binnen Fysiotherapie Kavelaars cs heeft als doel om visueel inzicht te verkrijgen in de vermeende pathologie van de patiënt. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het meest juiste behandelbeleid worden gestart. Tijdens de behandelingen kan men met behulp van diagnostische ultrasound regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan het beleid tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

 

De praktijk
Echografisch onderzoek kan als toegevoegd onderzoek tijdens een onderzoek worden toegepast. U betaalt hier niets extra’s voor en valt binnen de vergoeding van uw aanvullende verzekering.

CareworX David Rug Concept

CareworX  heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten. Samen met de manueel- en of fysiotherapeut en door het gebruik van moderne rugapparatuur bieden wij een individuele behandelstrategie voor de meest voorkomende rugklachten.

 

Behandeling via het David-Rug-Concept

Het David-Rug-Concept is een uniek en wetenschappelijk onderbouwd trainingsconcept. Speciaal ontworpen revalidatie apparatuur zorgt voor een zeer veilige en effectieve manier van bewegen ter verbetering van de mobiliteit, kracht en coördinatie.
Dit in combinatie met functionele oefeningen, core-training, tiltechnieken en adviezen voor het dagelijks leven maken dit concept een succes voor veel rugklachten.

 

De intake

De intake bestaat uit een algemene vragenlijst om te bepalen of u in aanmerking komt voor het rugconcept. Een fysieke test (o-meting) geeft inzicht in de actuele status van de mobiliteit en spierkracht in de rug. Samen met de fysiotherpeut wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld.

 

Behandelplan & voortgang resultaten

Gedurende het behandelplan herhalen we de rugtest periodiek zodat we inzicht krijgen in de voortgang van het proces voor uw specifieke rugklachten.

 

Onderhoudsprogramma

Na afloop van het behandelprogramma heeft u de mogelijkheid om preventief en onder (groeps)begeleiding te blijven trainen bij Medi-SportLagune. Hierdoor blijven de resultaten gewaarborgd en staat u onder blijvende controle.